woensdag 4 december 2013

DE STRIPHELDENBUURT ZOEKT WILLIE WORTELS

Wensen realiseren en kansen grijpen, dat wordt de uitdaging van een nieuw te vormen comité van buurtbewoners van de Stripheldenbuurt. Jong, oud, met of zonder beperking, geef je op!

Als je als bewoner van de Stripheldenbuurt bezoek krijgt, heb je vaak iets uit te leggen. Je begint met er op te wijzen dat, komend vanuit het zuiden het de laatste afslag van Almere betreft, heb je die gemist dan moet je 17 km door naar Lelystad. Woon je bijvoorbeeld aan de Carol Vogesgracht of aan de Carl Barksweg, dan roept te bezoeker uit : " maar wat heeft dat met Striphelden te maken?" Maar de belangstelling is gewekt en met veel trots kan je dan uitleggen hoe de buurt in elkaar zit; de Stripheldenbuurt heeft ruim opgezette straten met grappige namen van stripfiguren,  Oom Dagobertstraat, Catoootjeplaats, maar ook van striptekenaars zoals Fiep Westendorp en Marten Toonder.
De Stripheldenbuurt heeft een hele grote achtertuin, het Kotterbos waar je kunt fietsen, hardlopen, boompje klim men en walnoten en vlierbessen plukken. En niet te vergeten de Oostvaardersplassen. Vissen langs de Trekvaart en aan de andere kant de doorgaande weg de Evenaar. In het binnenste gedeelte van de buurt tal van voorzieningen zoals een supermarkt, gezondheidscentrum en scholen.
Je kunt ook vertellen over de verschillende Woongroepen die er zijn.  Woongroepen voor mensen met een beperking, een goed voorbeeld daarvan is Paladijn. Woongroepen gebonden aan leeftijd, zoals Polter 50+, of aan een woonideaal, zoals de Buitenkans. In de Stripheldenbuurt wonen mensen die forens zijn en mensen die een bedrijf aan huis hebben. Heel veel kinderen, honden en katten. Kortom er zijn net zoveel verschillende inwoners als er stripfiguren zijn.

Hoe HOUD  je zo'n bijzondere buurt nu leuk en fijn, ook in de toekomst? Dat vraagt vindingrijkheid. En welk stripfiguur is vindingrijk? Juist, Willie Wortel.

De Stripheldenbuurt heeft een paar Willie's nodig die een paar keer per jaar bij elkaar komen om te kijken hoe de buurt er bij staat. Die wensen van bewoners en kansen inventariseren. En deze wensen vervolgens in samenwerking met instanties, bedrijven of gemeente proberen te realiseren.

Meld u, het wordt een Heldenclub!

Mail: comite@de-stripheldenbuurt.nl
Of bel: 06 212274 81, Edwin de Vos (Inclusieve Stad Almere)
06  47410429 Irene van Helden (Disability Studies in Nederland)