zaterdag 17 mei 2014

24 MEI: NAAR BUITEN MET JE KINDEREN!


Schilderen, theater, archeologie, kanoën, ontdekken

Zaterdag 24 mei is dé dag om met je kinderen in het Kotterbos op ontdekkingstocht te gaan.  Van 10-16 is er een openingsfeest in het vernieuwde Kotterbos. Het Kotterbos bij Almere is spannender geworden voor de bezoekers en de natuur. En dat wordt gevierd met sporten, spelen en ontdekken. Op deze zaterdag organiseert Stichting KLEURinCULTUUR een cultureel kinderprogramma met schilderen van dieren. Het wordt een kleuren-beesten-boel met KLEURinNatuur. Ook Theatergroep Groen Gras neemt kinderen mee in een fantasiewereld waar ze deelnemer en toeschouwer tegelijk zijn. Duik met je kinderen in de historie en loop mee met de archeologische rondleiding, ga mee op kano-excursies op zoek naar de bever, of pak de Ecocar naar de Oostvaardersplassen. En natuurlijk staat er ook vuurtje klaar waar kinderen broodjes en pannenkoekjes boven kunnen bakken. Voor de speurders wordt door de bewoners van de Stripheldenbuurt een speurtocht uit gezet.

De startplek van alle activiteiten is het dagrecreatieterrein de Bever langs de Kotterbosweg. Daar vindt u twee tenten met horeca, kinderactiviteiten, een stand Staatsbosbeheer en archeologie en ook springkussens.

Ontdek-activiteiten
  • 11.00, 13.00 en 15.00 uur: Archeologie rondleiding; start midden Natuurboulevard bij  knuppelpad
  • 11.30, 12.30, 13.30 en 14.30 uur Theatergroep Groen Gras; midden Natuurboulevard bij knuppelpad
  • doorlopend van 10.00 uur - 15.00 uur KLEURinNatuur: meedoen met dieren schilderen in felle pop-art kleuren; op de natuurboulevard
  • 10.30, 11.30, 12.30, 13.30 en 14.30 uur  Excursie Ecokar Natuurboulevard –Oostvaardersplassen. Kaarten bij de stand van Staatsbosbeheer (deelname beperkt, vol=vol)
  • 11.00, 13.00 en 15.00 uur: Excursie Kanotocht Bevers start bij de uitkijkheuvel Kotterbosweg (deelname beperkt)
     
Sport-activiteiten
Naast activiteiten voor kinderen zijn er véél sportieve activiteiten voor volwassenen. De startplek is met de fiets bereikbaar. De auto kunt u parkeren bij de Oostvaarderskliniek en vervolgens naar de startlocatie wandelen. Voor het volledige programma van het openingsfeest in het Kotterbos; ga naar de website: www.flevoland.nl/openingsfeest

Verbeteringen
Het openingsfeest op 24 mei markeert dat de recreant na 2,5 jaar werkzaamheden aan de kwaliteitsverbeteringen kan genieten van al het groen in het Kotterbos. De natuurboulevard vormt het hart van het Kotterbos met aan de noordkant de ruime blik over de Oostvaardersplassen. Midden op de natuurboulevard zijn er uitzichten over de waterkant en het halfopen boslandschap van het Kotterbos. Er zijn nieuwe wandelingen en fietsrondes mogelijk vanuit Almere en de natuur is afwisselender geworden.