vrijdag 29 augustus 2014

BEVEILIGINGSCAMERA'S IN BEELD

Een bericht van uw wijkagent

Geachte bewoners
Mogelijk beschikt u als bewoner of bedrijf over beveiligingscamera’s. Deze hangen er natuurlijk niet voor niets. Met de beveiligingscamera's investeert u in uw eigen veiligheid. En u kunt samen met de politie nog meer uit uw camerabeveiliging halen! Samen met u willen wij de pakkans en de heterdaadkracht vergroten met het gevolg dat uw woonomgeving nog leefbaarder en veiliger wordt.

Beveiligingscamera’s kunnen ook ondersteunen bij het opsporen van dader(s) na een gepleegd misdrijf. En met uw beveiligingscamera’s kunt u de politie helpen bij het opsporen van criminelen. Door de politie zicht te laten krijgen op waar uw beveiligingscamera’s hangen, kunnen bij een incident in uw directe omgeving, uw beveiligingsbeelden een belangrijke rol spelen.

Met uw toestemming brengen wij graag uw (beveiligings)camera(‘s) in kaart.

Sneller en efficiƫnter
Met uw gegevens stelt u ons in staat sneller en efficiƫnter te werken. In de huidige situatie moet de politie bij een incident vaak nog ad hoc op zoek naar aanwezige camerabeelden van particuliere beveiligingscamera's. Dit is een tijdrovende bezigheid en soms zijn de beelden alweer gewist voordat de politie er gebruik van heeft kunnen maken.

Wanneer?
Vanaf begin oktober 2014 gaat de politie beginnen met de inventarisatie hiervan in de Stripheldenbuurt. Ook als u op dit moment geen beveiligingscamera’s hebt, maar op termijn wel overgaat tot de aanschaf hiervan. Wij lichten dan ook graag het bovenstaande persoonlijk toe. De inventarisatie vindt plaats door politiemedewerkers in burger(kleding) en/of uniform. Zij zullen zich ongevraagd legitimeren.