woensdag 25 maart 2015

INGEZONDEN BERICHT

Gisteravond (dinsdagavond 24 maart) is onze kat aangereden door een auto, die met meer dan 30 km/u door de Hans G. Kressenweg (Stripheldenbuurt) reed. Helaas konden wij deze persoon niet aanspreken, omdat hij doorgereden is.
Het feit dat onze kat nu aangereden is, is al moeilijk uit te leggen aan onze kinderen, maar wat als het de volgende keer een kind is.

De Hans G. Kressenweg is een toegangsweg va. de Marten Toonderlaan en hier geldt een maximale snelheid van 30 km/u. Helaas gebruiken veel automobilisten de weg als racebaan om 10 seconden eerder thuis te kunnen zijn.

Overigens niet alleen particulieren, maar ook de grote vuilniswagens van Sita nemen het niet nauw met de max snelheid in deze straat. Bij kruispunten, oa met de Professor Cumulusstraat, wordt er niet of nauwelijks afgeremd.
Hierdoor ontstaat een zeer gevaarlijke situatie en het is wachten op het eerste ongeluk.

De verkeersdrempels die in de Hans G. Kresseweg liggen zijn niet van dien aard dat deze hun doel heiligen. Er wordt nauwelijks voor afgeremd. Vanuit onze woning aan de Professor Cumulusstraat hebben wij zicht op eerder genoemde kruising en constateren wij dagelijks deze praktijken van een groot aantal chauffeurs.

Enkele weken geleden heeft er in de Jean Dulieuweg een snelheidsinformatiebord (smiley) gehangen om automobilisten te wijzen op hun snelheid. Inmiddels is deze weer weg??? De Hans G. Kresseweg heeft zo'n bord nooit gehad.

Als bewoner van de Stripheldenbuurt en ouder van twee jonge kinderen mag ik verwachten dat er vanuit de gemeente voldoende maatregelen genomen worden dit soort automobilistentuig aan te pakken. Gisteren was het onze kat, morgen een kind? Ik kan dit niet uitleggen...

Met vriendelijke groet,
Een buurtbewoner

Heeft u iets gezien? Stuur dan een mailtje naar stripheldenbuurtcomite@gmail.com of mail onze wijkagent.