woensdag 15 november 2017

RESOCIALISATIEWONINGEN OP DE STRIPMAKER MOGELIJK!

UPDATE: BESTEMMINGSPLAN DE STRIPMAKER

Vandaag (15-11) hebben verschillende mensen contact met ons opgenomen:
- vertegenwoordiger van de omwonendencommissie tbs-commissie
- gebiedsmanager van Almere Buiten

Beiden verzekeren ons dat er geen sprake is van resocialisatiewoningen op het gebied de Stripmaker. De gebiedsmanager zegt zich aan de afspraken te houden die gemaakt zijn met de Stripheldenbuurt hierover (geen resocialisatiewoningen). De vertegenwoordiger van de omwonendencommissie heeft de directeur van de tbs-kliniek gesproken en deze zegt geen aanvraag te hebben gedaan hiervoor.

Dit willen wij natuurlijk wel graag op papier, maar ja, dat was lastig.
Toch willen we dit wel zwart op wit, want wettelijk gezien is het met het nieuwe bestemmingsplan mogelijk om op die plek resocialisatiewoningen te realiseren.

En als wij geen bezwaar indienen tegen dit bestemmingsplan, omdat men zegt dat het veranderd wordt, maar dit niet gedaan wordt? De gemeente Almere is immers al een tijdje bezig om een plekje te vinden voor resocialisatiewoningen!

Aanstaande vrijdag hebben wij, een paar bewoners van de Stripheldenbuurt, een gesprek met de gebiedsmanager en de projectleider. We hopen dan te komen tot duidelijke afspraken:
wonen is oké, maar maatschappelijke doeleinden nee! Met daarbij graag op papier dat er géén resocialisatiewoningen komen.

Op dit moment hebben 401 mensen ons laten weten niet akkoord te gaan met resocialisatiewoningen op de Stripmaker. In nog geen 24 uur. Dank daarvoor.


ONVOLLEDIGE INLICHTINGEN VAN DE GEMEENTE ALMERE: RESOCIALISATIE WONINGEN OP DE STRIPMAKER ZIJN MOGELIJK! De bestemming van het gedeelte de Stripmaker (kavel naast de TBS-kliniek dat nu nog braak ligt: https://drive.google.com/open?id=1hJiJrvshNwJTiZJDrn6kClNb1za8CwQy&usp=sharing ) gaat veranderen. De bestemming was bedrijventerrein en wordt, na goedkeuring, een kavel voor wonen en maatschappelijke doeleinden.

Dit maatschappelijke deel is een probleem. Er gingen al geruchten dat deze bestemming wel eens resocialisatie woningen konden gaan worden. Vandaag werd door een anonieme bron (een werknemer van Heijmans) vertelt dat er al bouwtekeningen zijn voor resocialisatie woningen op de Stripmaker. Voor mensen die niet weten wat resocialisatie woningen zijn een korte uitleg: dit zijn woningen waar mensen het laatste deel van hun TBS behandeling gaan wonen om te leren terug te keren in de maatschappij. Tijdens de inloop/informatieavond werd uitgesproken, en dus toegegeven, door de heer Kleuver van de gemeente dat de bestemming resocialisatie woningen, onder dit nieuwe bestemmingsplan, inderdaad een mogelijkheid is. Dat uitgesproken wordt dat dit een mogelijkheid is, is de zoveelste gebroken belofte van de gemeente aan de Stripheldenbuurt. Al reeds in 2007 was er sprake van geruchten over resocialisatie woningen op dit stuk grond. Er is toen een mailwisseling geweest met de gemeente waarin deze mogelijkheid werd ontkend. De woordvoerder van de gemeente heeft toegezegd dat er geen van dit soort woningen daar of elders in de Stripheldenuurt zouden komen. Sterker nog één van de “wapenfeiten” van de omwonendencommissie van de kliniek is dat er géén resocialisatie woningen komen in de Stripheldenbuurt (zie hun website onder successen: http://ocstbs.blogspot.nl/p/behaalde-successen.html). Dat er dus nu een mogelijkheid is ontstaan om toch, via een wijziging van het bestemmingsplan van de Stripmaker, dergelijke woningen door de strot van de bewoners te duwen, is onverdragelijk. De enige manier om tegen te houden dat de gemeente hun zoveelste ongewenste sociale project wederom in de Stripheldenbuurt dumpt, is door in opstand te komen. Bezwaar maken is mogelijk tot 13 december 2017. Daarna is het te laat om nog iets te bereiken bij de gemeente. Om een vuist te maken tegen de gemeente is grote druk vanuit de Stripheldenbuurt nodig. Wij kunnen dit niet alleen! Wij vragen daarom om uw hulp: Bent u goed in: formuleren, bezwaarschriften indienen, mazen in de wet vinden, vormgeven, schrijven van artikelen, schrijven van brieven voor raadsleden, heeft u contacten bij kranten, wilt u flyeren, spandoeken ophangen, deze strijd sponsoren, verlenen van morele steun, discussiëren, debatteren, presenteren - op de politieke markt-, langs deuren gaan, organiseren, kortom, kunt u helpen? Laat dit dan aan ons weten door deze korte vragenlijst in te vullen: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe-DJTonEjZrDmZ-Z34vVRQBjKqtjlY5bbazSQGoBGAzBRrXQ/viewform