WOONINITIATIEVEN

AFVAL | WOON-INITIATIEVEN | CALAMITEITEN | TBS-KLINIEK | ALMERE BUITEN |


PALADIJN

Paladijn is een wooninitiatief van ouders voor jong volwassenen met een verstandelijke beperking.
In december 2000 is de stichting Paladijn opgericht door ouders. Nadat zij in 2001 een aantal voorzieningen hadden bezocht, stond het voor hen vast. Zij wilden iets te zeggen hebben over de plek waar hun kinderen wonen. Sterker nog, hun kinderen hebben daar ook iets over te zeggen ook al is dat voor hen moeilijk onder woorden te brengen. Op de website leest u alles over Paladijn en zijn bewoners.


NUSANTARA

De Stichting Nusantara richt zich primair op de ouder wordende mens uit het voormalig Nederlands-Indiƫ of het huidige Indonesiƫ. Tot de doelgroep worden tevens die ouderen gerekend die nauw verwant zijn aan of zich nauw verwant voelen met het culturele erfgoed van de doelgroep.

Meer weten? Bekijk de flyer!


TRIADE

Aan het Kick Wilstraplantsoen in Almere staan 37 ruime drie kamer woningen voor mensen met de diagnose schizofrenie. Het Kick Wilstraplantsoen biedt een eigen huis, met de nodige ondersteuning. De bewoners vinden hier geborgenheid. Zij hebben een eigen huishouden, al dan niet met hulp. In het Inloopcentrum en in de grote binnentuin kunnen de bewoners elkaar ontmoeten. Deskundig personeel is dag en nacht aanwezig.