WHATSAPPGROEP

WhatsApp de boeven de buurt uit!
In de Stripheldenbuurt zijn de bewoners met elkaar verbonden door (Whats)App. Met (Whats)App waarschuwen zij andere buurtbewoners voor onveilige situaties en bellen zij zo nodig 112. De WhatsAppgroep werkt nauw samen met de wijkagent, Dennis Schmidt. Hij adviseert, koppelt meldingen terug naar de beheerders of bewoners en zet waar nodig verder onderzoek in gang.
Bekijk het onderstaande filmpje voor meer informatie.De Stripheldenbuurt verdeeld in gebiedenEén groep maken van alle (Whats)Appers in de Stripheldenbuurt is niet mogelijk: (Whats)App heeft een maximum aantal deelnemers van 256 per groep. Daarom is de buurt verdeeld in tien gebieden. In welk gebied woont u?Afspraken deelnemers

 • Deelnemers hebben minimaal de leeftijd van 18 jaar. 
 • Deelnemers zijn woonachtig/gevestigd in de Stripheldenbuurt. 
 • (Whats)App is een burgerinitiatief. De politie komt alleen in actie wanneer een melding bij 112 gedaan wordt. 
 • Gebruik de (Whats)App volgens de SAAR afkorting
  - S = Signaleer
  - A = Alarmeer 112
  - A = App om je waarneming bekend te maken aan anderen.
  - R = Reageer, door bijvoorbeeld naar buiten te gaan en contact te maken met de persoon.
 • Het is de bedoeling dat we de plannen van de verdachte persoon of personen verstoren. (“zaak stuk te maken”). Doe dit alleen als je dit veilig kan doen zonder risico’s. Maak bijvoorbeeld een praatje met de persoon. 
 • Laat door middel van een (Whats)App bericht aan elkaar weten dat 112 al gebeld is! Voorkom een regen van 112 meldingen. 
 • Let op je taalgebruik. Niet vloeken, schelden, discrimineren en dergelijke. 
 • Speel geen eigen rechter en overtreed geen regels/wetten. Dus ook geen mobiele telefoon vasthouden tijdens het besturen van een voertuig. 
 • Het versturen van foto’s van een verdachte is alleen toegestaan t.b.v. het verstrekken van een signalement, wanneer dit voor de melding noodzakelijk/van meerwaarde is. Daderkenmerken zoals geslacht, huidskleur, lengte en gezicht kunnen ook goed beschreven worden. Denk bij voertuigen aan de kleur, het merk, het type en het kenteken. 
 • Gebruik deze (Whats)App groep(en) alleen waar het voor bedoeld is en niet voor onderling contact/priv√©berichten
Met het inschrijven bij de WhatsAppgroepen van de Stripheldenbuurt, ontvangt u ook de nieuwsbrief die speciaal over de veiligheid van de Stripheldenbuurt voor u gemaakt wordt.

Heeft u na het bekijken van de informatie nog vragen of opmerkingen? 
Laat dit ons dan weten via dit formulier.

Schrijf u anders in via het hieronder staande formulier.

Heeft u alle maatregelen genomen om uw huis zo veilig mogelijk te maken?


WhatsAppgroep opzetten voor uw buurt
Wilt u zelf ook een WhatsAppgroep opzetten voor uw buurt? Onze ervaringen heb ik gebundeld in een website: www.deboevendebuurtuit.nl.
U vind er niet alleen alle documenten die u nodig heeft om digitaal deelnemers te verzamelen, maar ook diverse tips die u kunnen helpen om een buurt-WhatsAppgroep op te zetten!