DE NATUUR IN

VRIJE TIJD | DE NATUUR IN | UIT MET KINDEREN |


FIETSKAART ALMERE

U bepaalt zelf de route en het aantal kilometers dat u wilt fietsen, vrijheid en flexibiliteit staan voorop. U kunt in twee richtingen fietsen, van knooppunt naar knooppunt, via genummerde borden.

Fietskaart Almere
Of gebruik de Fietsrouteplanner


GPS TRACKS

GPS (Global Positioning System) is van oorsprong een militair positiebepalingssysteem dat gebruik maakt van 24 satellieten die in een vaste baan om de aarde draaien.
Al deze satellieten zenden signalen uit die door een GPS ontvanger worden ontvangen. Omdat de GPS ontvanger weet waar elke satelliet zich bevindt, kan hij de positie uitrekenen waar hij zich bevindt.
Zo is het dus mogelijk om van punt A naar punt B te navigeren.
De ontvanger heeft overigens minimaal de ontvangst van 3 satelliet signalen nodig om zijn positie te kunnen bepalen.

GPS Tracks heeft routes om te fietsen, voor motorrijders, voor skeeleren, wandelen en kanoën.


OOSTVAARDERSPLASSEN

Duizenden jaren geleden zag ons hele land er zo uit. Nu zijn het riet, water, de ruige grasvlaktes en de wilde dieren van de Oostvaardersplassen niet alleen uniek voor Nederland, maar voor heel Europa.

Ganzen, lepelaars en aalscholvers wisten het gebied te vinden, net als reeën, vossen, hazen, vleermuizen en vlinders. Zelfs de zeearend, de ‘vliegende deur’ die sinds de middeleeuwen niet meer in ons land nestelde, broedt sinds een paar jaar weer in de Oostvaardersplassen. Om graslanden tot ontwikkeling te brengen zijn er in de jaren ’80 Heckrunderen en konikpaarden in het gebied los gelaten. In 1992 volgden er edelherten. Met elkaar leven deze dieren hier een natuurlijk leven, in een gebied waar de natuur het voor het zeggen heeft.
Wandel of fiets over een van de vele paden van de Oostvaardersplassen en maak kennis met het Nederland van duizenden jaren geleden.

www.staatsbosbeheer.nl


BLOG OOSTVAARDERSPLASSEN

Hoe is het met de runderen, paarden en edelherten? Zijn er bijzondere vogelsoorten gespot?
Boswachter Hans Breeveld houdt voor u op zijn weblog bij wat er allemaal gebeurt in de Oostvaardersplassen.


NATUURCENTRUM DE OOSTVAARDERS

Het natuurbelevingcentrum de Oostvaarders in Almere staat aan de rand van de Oostvaardersplassen, een uitgestrekt en ongerept natuurgebied met weidse plassen en ruige graslanden.  Vanuit het gebouw heeft u een fantastisch uitzicht op een gebied waar bijzondere vogels voorkomen en  edelherten, konikpaarden en heckrunderen grazen. De grote grazers lopen vaak in grote kuddes nabij het natuurbelevingcentrum. Elk seizoen valt er iets te beleven.

Natuurcentrum de Oostvaarders


HET FLEVOLANDSCHAP

Deze website geeft u een voorproefje van wat u in onze 56 gebieden kunt zien en beleven; informatie over onze gebieden, excursies, evenementen, dieren, planten en actualiteiten. We hopen dat u vindt wat u zoekt en dat we u binnenkort in een van onze gebieden mogen begroeten!

www.flevo-landschap.nl


OP DE KUIERLATTEN

Gastvrij wandelen bij de Flevolandse boer.

www.opdekuierlatten.nl