DIEREN


Dierenasiel Almere
Groene Kadeweg 24
1332 BW Almere
SPOED DIERENARTS

Buiten de normale openingstijden belt u bij een spoedgeval eerst uw eigen dierenarts. Als deze niet aanwezig is, belt u met de Centrale Doktersdienst: 0900-1515.


DIERENAMBULANCE

De Stichting Dierenambulance heeft als kerntaak het vervoer van zieke, gewonde, zwerf en dode dieren. Houders en eigenaren die niet in staat zijn met hun dier naar de dierenarts te gaan om welke reden ook kunnen gebruik maken van de Dierenambulance.


HONDENKAART

Waar mag u uw hond uitlaten? En waar niet?
De Gemeente Almere heeft hiervoor een speciale hondenkaart.


VOGELS VOEREN IN DE WINTER

Als water in sloten en vijvers bevroren is, vergruis dan wat ijs en zet dat in een bakje buiten. Vogels kunnen dan op deze manier wat drinken. Wilt u wat te eten geven aan de vogels?  Dit vinden ze lekker!

Merel, zanglijster, koperwiek, kramsvogel en spreeuw
Voedsel: Brood, gewelde krenten en rozijnen, fruit, schillen en klokhuizen, alle soorten bessen, etensresten (rijst en aardappelen) zonder zout.
Voerplaats:  Een sneeuwvrije plaats op de grond met beschutting vlakbij.

Mezen
Voedsel: Vetbollen, ongebrande en ongezouten pinda's, kokosnoot, vogelzaad en zonnepitten.
Voerplaats: Voedertafel of voederhuisje of opgehangen in een boom

Mussen, vink en groenling
Voedsel: Bruin brood, onkruid-zaden, gemengd strooizaad, zonnepitten en etensresten zonder zout.
Voerplaats: Op de grond, eventueel voedertafel.

Winterkoning, heggemus en roodborst
Voedsel:  Universeelvoer, meelwormen, broodkruimel, maden en larven, ongekookte havermout.
Voerplaats:  Een zeer beschutte sneeuwvrije plaats.


WAARNEMING.NL

We wonen in een bijzonder gebied in Nederland en soms zien we ook heel bijzondere dieren. Wat er allemaal te zien is, wordt op deze website gemeld: www.waarneming.nl.


MELDNUMMER DIERENMISHANDELING
U kunt telefonisch melding doen van dierenleed via meldnummer 0900-2021210 (0,10 ct/min). U komt dan automatisch terecht bij de meldkamer van de Landelijke Inspectie Dierenbescherming of bij de afdeling bij u in de buurt.

Om de melding zo goed mogelijk te registeren, is het belangrijk dat u doorgeeft: om welk dier het gaat; de locatie; wat er precies aan de hand is; uw eigen gegevens. Voorkom loos alarm, zorg ervoor dat u zeker weet dat het een serieuze melding is! Let op: anonieme meldingen worden niet in behandeling genomen. U krijgt wel de garantie dat er zorgvuldig en conform de Wet bescherming persoonsgegevens vertrouwelijk met uw gegevens wordt omgesprongen. Natuurlijk worden uw gegevens door de Dierenbescherming niet bekend gemaakt bij de eigenaar (beklaagde) van het dier.


ONGEDIERTE

De gemeente Almere voert sinds 1 januari 2012 het bestrijden van ongedierte, insecten en plaagdieren niet meer zelf uit. Wanneer u in en om het huis last heeft heeft van ratten, wespen of ander ongedierte, dan kunt u zelf een bedrijf voor ongediertebestrijding inschakelen.

Bestrijding van ongedierte op gemeentelijk grondgebied vindt plaats als er sprake is van overlast of van een bedreiging van de volksgezondheid. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Almere via telefoonnummer 14 036.