vrijdag 21 augustus 2015

OOSTVAARDERSPLASSEN NATIONAAL PARK?

Het onderstaande artikel stond vandaag op Omroep Flevoland.
Mogelijk heeft het voorstel van Provincie Flevoland en Staatsbosbeheer grote gevolgen voor de omwonenden van de Oostvaardersplassen. Want wat als er entree geheven gaat worden? Voor het Nationaal Park Hoge Veluwe betaalt u bijvoorbeeld €8,80 per volwassene en €4,40 voor kinderen voor een dagkaart! Kunt u dan nog steeds uw ochtend- of avondwandeling maken? Of voor uw werk of recreatie fietsen door de Oostvaardersplassen?
En dan één entree in Almere? Niet meer via dat hele stille weggetje naar binnen piepen om in de avond de herten te kunnen zien?

Ik ben bezorgd, u ook?  
Wilt u zich inzetten voor contact met de provincie Flevoland en Staatsbosbeheer (misschien wel samen met een aantal aangrenzende buurten?) Laat het dan even weten, via een mailtje

Het artikel:
Nationaal Park Oostvaardersplassen
Het toekomstige Nationaal Park Oostvaardersplassen moet vier toegangspoorten krijgen. Dat staat in de eerste conceptplannen voor het park gemaakt door de provincie Flevoland en Staatsbosbeheer.

De ingangen worden gefaseerd aangelegd en zouden de namen Almeerse poort, Lelystad poort, Landpoort en Waterpoort moeten krijgen. Bij elke ingang komen voorzieningen die 'een echte Oostvaardersplassen beleving bieden'. Door de toegangspoorten met elkaar te verbinden, kan de bezoeker een rondje maken door het gebied.

De komende maand wordt de laatste hand gelegd aan het voorstel. De weg naar een Nationaal Park is nog lang. De verwachting is dat pas in december 2016 officieel de status Nationaal Park wordt aangevraagd bij het Ministerie van Economische Zaken. (BRON: Omroep Flevoland; http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/126832/flevoland-nationaal-park-ovp-moet-vier-ingangen-krijgen